2020-03-22 09:22:44• hírek • Agerpres/Szatmár.ro

Arafat: Az ajánlásokat tekintsék úgy, mintha kötelezőek volnának!

foto: gov.ro
foto: gov.ro

A megelőzés a koronavírus elleni védekezés legfontosabb eszköze, jelentette ki Raed Arafat belügyi államtitkár, a katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője. Arafat hozzátette: a szombat este kiadott katonai rendeletbe foglalt ajánlásokat a lakosságnak úgy kell tekintenie, mintha kötelezőek volnának.


A katasztrófavédelem vezetője elmondta: szombaton a jó idő arra késztette az embereket, hogy kimenjenek a szabadba, piknikezzenek, sétáljanak, ezért a RO-Alert rendszeren keresztül figyelmeztették a lakosságot az ezzel járó veszélyre.

'Muszáj volt kiadnunk egy RO-Alert figyelmeztetést, hogy emlékeztessük az embereket a helyzetre; nincs ugyan krízishelyzet, de a megelőzés a betegség elleni védekezés legjobb módja. Arra kérünk mindenkit, hogy annak ellenére, hogy a nappali időszakra ajánlásokat fogalmazunk meg a ma kiadott katonai rendeletben, tekintsék úgy, mintha azok kötelezőek volnának. Viselkedjenek felelősségteljesen, a saját és a családjuk védelmében.

Tartsák be a személyes higiéniára vonatkozó szabályokat. Kerüljék otthonuk indokolatlan elhagyását, és tartsák be a hatóságok utasításait' - mondta Arafat szombaton este.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: